Tagliatelle s lososem

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Vaření
délka přípravy
35 minut
počet porcí
4
hodnocení
5.0
ingredience
  • 120 g Lučiny Smetanové
  • 330 g čerstvých těstovin, typ tagliatelle
  • 300 g čerstvého filetu z lososa bez kůže
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hladkolistá petržel
  • hoblinky parmezánu
  • sůl a pepř podle chuti
postup

Šalotky a česnek nasekejte nadrobno. Do kastrůlku nalijte lžíci olivového a vsypte šalotku s česnekem, nechte zesklovatět. Na vedlejší pánvi rozpalte lžíci oleje. Filety z lososa nakrájejte na větší kostky a jemně posolte. Vložte je na rozehřátou pánev se snítkami tymiánu. Zprudka osmahněte. Když je šalotka s česnekem změklá, plotýnku s kastrůlkem ztlumte a vložte Lučinu Smetanovou, aby se rozpustila a prohřála.

Do hrnce nalijte 2 litry vody a přiveďte k varu. Vodu osolte a vsypte těstoviny, vařte 2-3 minuty na skus. Sceďte a v hrnci nechte trochu vody. Přidejte omáčku z Lučiny Smetanové, nasekanou petržel a promíchejte. Na talíř dejte těstoviny, přidejte kousky lososa a posypte parmezánem a petrželí. 

Zpět