Slaný koláč s batáty a cuketou

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Pečení
délka přípravy
70 minut
počet porcí
6
hodnocení
5.0
ingredience

Korpus o průměru 28 - 30 cm:

  • 240 g Lučiny Smetanové
  • 3 vejce
  • 100 g ementálu
  • 3 lístky šalvěje a hrst petržele
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • 1 větší batát, 1 cuketa
  • 100 g slaniny
  • lžíce olivového oleje
  • listové těsto
  • lžička másla
postup

Potřete plech olivovým olejem a rozprostřete na něj tenké plátky batát, kostičky slaniny a plátky cukety. Osolte a dejte na 10 minut péct do trouby na 200 °C. Vejce vyšlehejte do pěny, osolte, opepřete, přidejte Lučinu Smetanovou a ještě chvilku mixujte. Přidejte nastrouhaný sýr a jemně nasekané bylinky. Formu na koláč vymažte máslem a vložte do ní rozválené listové těsto. Dno párkrát propíchněte vidličkou, vlijte směs vajec a Lučiny, poklaďte plátky batátů a cukety se slaninou, okořeňte troškou muškátového oříšku a dejte péct na 170 °C do zlatovat (asi 40 minut).

Zpět