Pečené brambory s Lučinou & Skyr a pažitkou

kategorie
Recepty se Skyrem
produkt
Lučina & Skyr 120 g
příprava
Pečení
délka přípravy
30 min
počet porcí
3
hodnocení
0.0
ingredience
  • 240 g Lučiny & Skyr
  • 500 g menších brambor (stejné velikosti)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • hrst nasekaných bylinek (např. estragon, rozmarýn, tymián)
  • sůl, pepř
  • nasekaná čerstvá pažitka
postup

Brambory si důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce. Poté je necháme vychladnout.

V misce si smícháme olivový olej, máslo a bylinky.

Vychladlé brambory dáme na plech a pomocí dna skleničky je trošku rozmáčkneme. Brambory osolíme, opepříme a polijeme zálivkou.

Pečeme na 200 stupňů cca 20 minut.

Brambory podáváme se skyrem, který posypeme čerstvou pažitkou.

Zpět