Lučinové kremrolky se žampiony

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Kostka 100 g
příprava
Pečení
délka přípravy
50 minut
počet porcí
20
hodnocení
0.0
ingredience

Ingredience na trubičky:

  • 1 rozválené listové těsto
  • 1 máslo na pomaštění trubiček
  • 1 vejce na potření

 

Ingredience na náplň:

  • 100g žampionů
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 balení Lučina 100g
  • 1 lžíce hustého bílého jogurtu
  • sůl
  • snítka tymiánu nebo ½ lžičky sušeného tymiánu
postup

Listové těsto po jeho šířce nakrájejte rádýlkem na 1 – 2 cm silné pruhy. Kovové trubičky pomažte máslem a na každou natočte jeden pruh těsta. Skládejte na plech vyložený pečicím papírem tou stranou dolů, kde končí namotané těsto.

 Všechny trubičky potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a upečte dozlatova. Ještě vlažné rolky stahujte z trubiček.

Žampiony nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a žampiony orestujte, aby změkly a začaly zlátnout.

V misce rozmíchejte Lučinu s bílým jogurtem, tymiánem a špetkou soli. Přidejte zchladlé žampiony a důkladně promíchejte. Naplňte cukrářský sáček s rovně řezanou špičkou a plňte kremrole z obou stran.

Zpět