Lučina & Skyr s domácí granolou a jahodami

kategorie
Recepty se Skyrem
produkt
Lučina & Skyr 120 g
příprava
Pečení
délka přípravy
45 min
počet porcí
6
hodnocení
0.0
ingredience
  • 120 g Lučina & Skyr
  • 3 lžíce domácí skořicové granoly
  • 2 čerstvé jahody

 

Domácí skořicová granola

  • 300 g ovesných vloček
  • 200 g oříšků (např. lískových, pekanových, para, mandlí)
  • 1/2 lžičky sušené citronové kůry 
  • 100 g másla
  • 100 g medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
postup

Ovesné vločky si smícháme s nahrubo nasekanými oříšky a citronovou kůrou.

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů na horkovzduch.

V rendlíku si rozpustíme máslo s medem, špetkou soli a skořicí.

Tekutou směs důkladně smícháme se suchou směsí oříšků a ovesných vloček.

Plech si vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně granolu rozprostřeme.

Pečeme na 160 stupňů cca 25-30 minut s tím, že po uplynutí 15 minut ji jednou pomocí lžíce promícháme.

Lučinu & Skyr promíchejte a naservírujte do misky. Nahoru nasypte skořicovou granolu a ozdobte čerstvými jahodami.

Zpět