Dýňový cheesecake s pekanovými ořechy a karamelem

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Pečení
délka přípravy
100 minut
počet porcí
8
hodnocení
4.0
ingredience

Korpus

  • 2 hrsti mandlí
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 2 hrsti rozinek
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • špetka soli

 

Náplň

  • 5 x Lučina Smetanová 120 g
  • hrnek dýňového pyré ( jemně nasekaná dýně )
  • 1/4 hrnku  třtinového světlého cukru
  • 1/2 lžíce koření 5-ti vůní
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 vejce
  • hrst pekanových ořechů
postup

Mandle, slunečnicová semínka a rozinky rozsekáme na jemno , smícháme z rozmixovanám vejcem a banánem, přidáme špetku soli.

Směs rozprostřeme do vymazané formy 24 cm na asi půl centimetrovou vrstvu a vytvoříme i cca. 3 centimetrový okraj, pečeme 20 minut na 100°C.

Na pánvi se lžící másla osmahneme dýňové pyré s kořením 5-ti vůní a citrónovou šťávou, necháme vychladnout.

V mixéru vyšleháme vejce, Lučinu a cukr, oddělíme 1/2 a do té vmícháme vychladlé dýňové pyré.

Směs s dýní dáme na korpus jako první vrstvu a pak přilejeme druhou, bílou, polovinu. Jemně promíchneme. Na povrch dáme pekanové ořechy a pečeme zhruba 40min na 150°C.

Po vychladnutí necháme ještě alespoň na 3 hodiny do lednice. Při podávání můžeme polít karamelem.

Zpět