Postup


Lučinu promíchejte s javorovým sirupem a bílým jogurtem.

Připravte si dvě skleničky, do kterých budete dezert připravovat. Do každé vložte na dno po čtyřech piškotech, které krátce namočíte ve vlažném černém čaji.

Meruňky nakrájejte na drobné kostičky. Stranou si dejte 4 půlměsíčky na ozdobu. Do každé skleničky nasypte asi hrst nakrájených meruněk a urovnejte.

Rovnoměrně pokryjte asi dvěma až třemi lžícemi krému.

Na krém rozložte 5 piškot namočených v čaji, opět zasypte meruňkami, pokryjte krémem.

Ozdobte půlměsíčky meruňky a nadrobno nasekanými pistáciemi.

  • Příprava 15 minut
  • Porce 2

Co potřebujeme

• 2 balení Lučina 100 g
• 150 g hustého bílého jogurtu
• 2 lžíce javorového sirupu
• přibližně 18 piškot
• silnější černý čaj
• 6 meruněk
• blanšírované pistácie na ozdobu