Postup

Do listového těsta vykrájejte stejně velká kolečka o průměru asi 3-5 cm. Do poloviny z nich doprostřed vykrojte menší kolečko.

Plná kolečka vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem. Na každé položte děrované kolečko. Potřete povrch koleček rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte dozlatova.

Nechte vychladnout.

Bazalku pokrájejte najemno. V misce promíchejte Lučinu s bazalkou a římským kmínem. Naplňte krémem zdobící sáček a naplňte košíčky.

Ozdobte kouskem melounu a šunky.

  • Příprava 60 minut
  • Porce 14 kusů

Co potřebujeme

1 plát rozváleného listového těsta

1 vejce na potření

 

Krém:

200 g Lučiny

2 větvičky bazalky

½ lžičky podrceného římského kmínu

 

Na ozdobení:

Žlutý meloun (Galia)

Prossciuto