Postup

Listové těsto po jeho šířce nakrájejte rádýlkem na 1 – 2 cm silné pruhy. Kovové trubičky pomažte máslem a na každou natočte jeden pruh těsta. Skládejte na plech vyložený pečicím papírem tou stranou dolů, kde končí namotané těsto.

Všechny trubičky potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a upečte dozlatova. Ještě vlažné rolky stahujte z trubiček.

Žampiony nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a žampiony orestujte, aby změkly a začaly zlátnout.

V misce rozmíchejte Lučinu s bílým jogurtem, tymiánem a špetkou soli. Přidejte zchladlé žampiony a důkladně promíchejte. Naplňte cukrářský sáček s rovně řezanou špičkou a plňte kremrole z obou stran.

  • Příprava 50 minut
  • Porce 20

Co potřebujeme

Ingredience na rolky:
• 1 rozválené listové těsto
• 1 máslo na pomaštění trubiček
• 1 vejce na potření

Ingredience na náplň:
• 100g žampionů
• 1 lžíce olivového oleje
• 3 balení Lučina 100g
• 1 lžíce hustého bílého jogurtu
• sůl
• snítka tymiánu (nebo ½ lžičky sušeného tymiánu)