Postup

Lilek nakrájejte podélně na zhruba 1-centimetrové plátky. Každý plátek z obou stran posolte a nechte 20 – 25 minut „vypotit“. Lilek osušte a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce pokapejte olejem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut, dokud lilek nezměkne a nezačne zlátnout.

Lučinu vložte do misky. Rajčata nakrájejte nadrobno a spolu s pokrájenými ořechy, špetkou soli a pepře promíchejte s Lučinou.

Plátky lilku potřete pomazánkou a srolujte. Spíchněte párátkem.

  • Příprava 40 minut
  • Porce 2

Co potřebujeme

• 2 balení Lučina 100 g
• 1 středně velký lilek
• olivový olej
• sůl
• 20 g sušených rajčat nenaložených v oleji
(nebo 5 kousků naložených)
• 1 lžíce nadrobno pokrájených vlašských ořechů
• čerstvě mletý pepř