Postup

Do mísy nasypte mouku. Doprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Zaprašte špetkou cukru a zalijte teplou vodou. Nesmí být horká, aby droždí „nespálila“. Přikryjte mísu utěrkou a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut.

Poté přidejte sůl a olej a vypracujte pružné těsto. Nechte jej v míse pod utěrkou kynout 45 minut.
Těsto rozpulte a vytvořte placky. Můžete si pomoct válečkem, anebo těsto vytahejte prsty. Přendete na plech vyložený pečícím papírem.


Každou placku potřete dvěma lžícemi pesta a obložte plátky cukety. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut. Pizzu posypte kousky Lučiny.

  • Příprava
  • Porce 2

Co potřebujeme

• 1 balení Lučina 100 g
• 200 g hladké mouky
• 20 g droždí
• Špetka cukru
• 120 ml teplé vody
• ½ lžičky soli
• 1 lžíce olivového oleje
• 4 lžíce bazalkového pesta
• ½ cukety