Postup

Z Lučiny, vejce a  moučkového cukru vymíchejte hladký krém. Vmíchejte rozinky.
Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo.


Mléko lehce ohřejte a promíchejte s 2 lžičkami cukru a skořicí. Menší zapékací misku (jednoporcovou) vymažte máslem.


Z toustového chleba odkrojte kůrky a máčejte v mléce. Dno vyložte namočeným chlebem. Potřete vrstvou krému a posypte polovinou nastrouhaných jablek. Opět vyložte namočeným toustovým chlebem, rozprostřete vrstvu krému, jabka. Zbylé plátky toustového chleba namočte, rozkrájejte na kostky a rozsypte na povrch. Posypteje cukrem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte dozlatova. Bude to trvat asi 20 minut.

  • Příprava 40 minut
  • Porce 2

Co potřebujeme

• 3 balení 100 g Lučina
• 1 vejce
• 1 lžíce moučkového cukru
• 1 hrst rozinek
• 1 velké jablko
• Cca 1,5 dl mléka
• 2 lžičky cukru
• ½ lžičky mleté skořice
• 6 - 8 plátků toustového chleba
• Máslo na vymazání
• Cukr na posypání