Postup

V míse promíchejte mouku s krupicovým cukrem, kakaem a kypřícím práškem. Přidejte na kousky pokrájené změklé máslo, vejce a začněte zpracovávat těsto. Přidejte lžíci mléka, vypracujte pružné těsto a dejte na 2 hodiny do lednice.


Lučinu vymíchejte s vejcem, oběma druhy cukru a mlékem. Přidejte asi 3 jahody pokrájené na drobné kousky.


Na plech vyskládejte košíčky na muffiny anebo si připravte lisovaný plech na přípravu muffinů. Těsto vyjměte z lednice, stáhněte fólii a začněte strouhat nahrubo do košíčků do vrstvy asi 1 cm.
Do košíčků přidejte náplň a opět zastrouhejte zbylým těstem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C , pečte 25 – 30 minut.


Vychladlé zdobte ušlehanou smetanou, lehce doslazenou moučkovým cukrem. Navrch dejte rozkrojené jahody a lístečky máty.

  • Příprava
  • Porce 6

Co potřebujeme

Ingredience na těsto:
• 120 g polohrubé mouky
• 70 g másla
• 40 g krupicového cukru
• 10 g kakaa
• 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
• 1 lžíce mléka

Ingredience na náplň:
• 2 balení Lučina 100 g 
• 1 vejce
• 1 sáček vanilkového cukru
• 30 g moučkového cukru
• 2 lžíce mléka
• asi 3 středně velké jahody

Ingredience na dohotovení:
• smetana ke šlehání
• moučkový cukr
• jahody a máta na ozdobení