Jak vyrábíme Lučinu

  • Mléko

    Mléko

    Mléko vozíme z okolí Sedlčan. Cisterny je od zdejších farmářů přivážejí do mlékárny. Lučina je výhradně z lokálního mléka.

  • Smetana

    Smetana

    Do mléka přidáváme smetanu, aby byla Lučina smetanová tak akorát.

  • Tepelné ošetření

    Tepelné ošetření

    Mléko tepelně ošetříme - pasterizujeme. Mléko je tak zbaveno všech případných nežádoucích mikroorganismů.

  • Tvaroh

    Tvaroh

    Do mléka přidáváme ušlechtilé mléčné bakterie. Mléko prokysává a Lučina tak získává svojí jedinečnou svěží chuť.

  • Špetka soli

    Špetka soli

    Z prokysaného mléka odstraníme syrovátku, díky tomu má Lučina krásně sametovou strukturu. Nakonec přidáme špetku soli.

  • Ochucování

    Ochucování

    Lučina kostka, nejčerstvější z naší nabídky produktů, je nyní hotová a čeká jí balení. Další část Lučiny se ještě ochucuje různými příchutěmi a plní se do vaniček.

  • Balení

    Balení

    Lučina kostka se balí do fólie a ostatní druhy Lučiny se balí do praktických vaniček, aby si každý mohl dát Lučinu tak, jak ji má rád.