Postup

V jedné míse smíchejte mouku, moučkový cukr a sodu. Ve druhé míse promíchejte Lučinu s mlékem a vejcem. Obě směsi spojte.

Jahody nakrájejte na slabé plátky.

Rozehřejte lívanečník. Potřete každý žlábek olejem a vlijte do něj těsto. Pár kousků jahod položte na povrch těsta a zatlačte trochu do něj tak. Pozvolna opékejte, obraťte a jen krátce dopečte, aby se jahody nespálily.

Na krém si svařte jahody s cukrem. Vložte je společně se lžící vody do kastrůlku a uvařte na hustotu džemu. Nechte vychladnout.

Vychladlou jahodovou směs smíchejte s Lučinou Krémovou a podávejte s lívanci.

  • Příprava 30 minut
  • Porce 4 porce

Co potřebujeme

Těsto:

150 g hladké mouky

50 g moučkového cukru

Na špičku nože jedlé sody

 100 g Lučiny

 100 ml mléka

 1 vejce

 Čerstvé jahody (asi 5 ks)

Olej na smažení


 


Krém:

 70g g Lučiny Krémové

 80 g jahod

 15 – 20 g cukru

 ½ vanilkového lusku nebo 1 lžička vanilkové pasty