Postup

Jáhly nasypte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Promíchejte a slijte. Opakujte ještě 2krát. Jáhly se spařují, aby se zabránilo nahořklé chuti.

Slité jáhly zalijte hrnkem teplé vody, osolte a pozvolna vařte asi 7 minut. Přiklopte a nechte 10 minut potit.

V míse promíchejte Lučinu, bazalku a drcená rajčata. Přimíchejte jáhly. Podle potřeby dosolte a opepřete.

Oddělte bílek od žloutku. K bílku přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Žloutek promíchejte s Lučinou. Do Lučiny se žloutkem opatrně vmíchejte bílek.

Zapékací misky vymažte máslem a vysypte strouhankou. Do misek rozprostřete jáhly a uhlaďte. Na první vrstvu rovnoměrně rozetřete druhou vrstvu.

Cuketu nakrájejte na slabé plátky a rozprostřete je navrch. Osolte a opepřete. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut.

  • Příprava 80 minut
  • Porce 2

Co potřebujeme

Ingredience na první vrstvu:
• 150g jáhel
• 1 balení Lučina 100g
• Hrst nadrobno pokrájené bazalky
• 200g loupaných drcených rajčat
• Sůl
• Čerstvě mletý pepř

Ingredience na druhou vrstvu:
• 1 vejce
• 2 balení Lučina 100g
• Sůl
• Cuketa

Máslo na vymazání zapékací formy
Strouhanka na vysypání zapékací formy