Historie Lučiny

  • 1981
  • 1985
  • 1991
  • 2015
  • 2016
Lučina dnes jak ji známe ...
Takto vypadala Lučina až do září 2015
Porevoluční varianta
Pořád ještě 80.léta
Takto to v roce 1981 začalo

Na začátku byla Lučina kostka. Začala se vyrábět v Povltavských mlékárnách v Sedlčanech, kde se k výrobě používaly vždy kvalitní suroviny a mléko od místních farmářů z okolí Sedlčan.

Díky své kvalitě a jedinečné chuti se Lučina brzy stala oblíbenou, dokonce nepostradatelnou položkou mnoha rodinných nákupů. S novými technologickými možnostmi se modernizovala výroba Lučiny. A vyvíjel se také její obal. A stále stejně kvalitní zůstává i smetana a tvaroh z místního mléka, z kterých se Lučina vyrábí.

Český sýr se úspěšně prosadil mezi rozrůstající se konkurencí. A v mnoha českých domácnostech se stal také výbornou inspirací pro studenou i teplou kuchyni. Lučina kostka, to je tradice prověřená léty pečlivé výroby a řadou oddaných zákazníků. Vždyť Lučina je jen jedna. Lučina, čistá chuť přírody.